G930 Issues

Post Reply
Dibbles
Posts: 48
Joined: 11 Nov 2015, 04:43

G930 Issues

Post by Dibbles » 24 Dec 2015, 06:05

Just wondering if anyone has used the G930 headset and had issues with them disconnecting/reconnecting.

I've googled and looked at a few solutions but nothing seems to work (Logitech is clueless about their software).
0 x

User avatar
Fireslide
Posts: 82
Joined: 05 Nov 2015, 17:01
Location: Adelaide

Re: G930 Issues

Post by Fireslide » 24 Dec 2015, 09:34

I've got a pair but I don't have any issues like that. My guess would be either power the USB port where the receiver is is flaky, causing it to drop in and out. Try a different port directly on computer (not via a long extension cable or something else)
0 x

User avatar
kharis
Posts: 3074
Joined: 05 Nov 2015, 20:59
Location: 127.0.0.1
Contact:

Re: G930 Issues

Post by kharis » 24 Dec 2015, 09:45

My pair is fine so far you could try unplugging and replugging the receiver in. I also changed something in the configure so they wouldn't time out. Let me see if I can find the setting


Sent from my iPhone using Tapatalk
0 x

Dibbles
Posts: 48
Joined: 11 Nov 2015, 04:43

Re: G930 Issues

Post by Dibbles » 24 Dec 2015, 11:09

Kharis,

Was this the setting you did?
Close the logitech gaming software (shut it down).
Open the "Device_Manifest.xml", which normally is located in "C:\Program Files\Logitech Gaming Software\Resources\G930\Manifest" in notepad. You might want to make a backup of the file first!
Look for the line saying "<battery turnOffInterval="900">. Change the "900" to "0".
Save the file.
Start the Logitech Gaming Software.
Fireslide/Kharis, do you both run the Receiver on USB 2.0 with the receiver plugged into it or the receiver in a different USB port to the charging dock?
0 x

User avatar
kharis
Posts: 3074
Joined: 05 Nov 2015, 20:59
Location: 127.0.0.1
Contact:

Re: G930 Issues

Post by kharis » 24 Dec 2015, 11:17

yup that was it, i run the receiver on its own usb (plugged straight into the laptop) and i just use the lead for charging
1 x

User avatar
Fireslide
Posts: 82
Joined: 05 Nov 2015, 17:01
Location: Adelaide

Re: G930 Issues

Post by Fireslide » 24 Dec 2015, 14:33

I plugged the receiver directly into my mobo at one of the ports on the back. I know quite often some motherboards can't provide enough voltage across the longer extension cables for some devices to work.
0 x

Dibbles
Posts: 48
Joined: 11 Nov 2015, 04:43

Re: G930 Issues

Post by Dibbles » 27 Dec 2015, 14:25

Plugged my G930 into motherboard this morning, Will continue to test and *hopefully* fix my issues.
0 x

Dibbles
Posts: 48
Joined: 11 Nov 2015, 04:43

Re: G930 Issues

Post by Dibbles » 29 Dec 2015, 13:11

So, had it plugged into my motherboard for 2 days now and it's just constantly dropping connection and reconnecting. HALP pls? I am lost for ideas? ><
0 x

Dibbles
Posts: 48
Joined: 11 Nov 2015, 04:43

Re: G930 Issues

Post by Dibbles » 04 Jan 2016, 11:22

So, I'm giving up on my G930 (have fair trading sorting it out) - What do people recommend as a replacement wired headset?
0 x

Post Reply